zaterdag 17 juli 2010

Waardig oud

Daarstraks gaan tennissen, zoals wel vaker op zaterdag. Net zoals ik ook kan blijven hangen achteraf. We willen eigenlijk vertrekken, maar de auto geraakt nie gestart omdat we blijven tetteren. Het onderwerp vandaag was, na een poosje, ouder worden en hoe we ertegen op zien om 25 te worden of 30. De vriendin K. zei dat zr zich à la Twilight-saga ging laten bijten door een vampier als ze 25 of 29 was, zodat ze altijd die leeftijd zou hebben.
Uiteindelijk kwamen we ertoe dat als je ouder wordt je je jeugd terug herbeleefd (mentaal, fysiek niet). Als je pas op pensioen bent (à la 60-70/75) ben je terug puber. Dan hang je 's morgens als bij de bakker (of 's avonds) en wil je per se de bus nemen en rijd je overal 20 tot 30 per uur trager dan mag. Dan komt de verkleuteringsfase (70/75-80/85) waarbij je in situaties terecht komt die je elke zomer op tv ziet bij temperaturen van 30°C en meer: "En we gaan nog eens drinken, hé Germain(e). Da's flink zenne, jaaaa..." Om dan te eindigen boven 80/85 waarbij je in sommige gevallen terug in de babyfase komt, met name onzindelijk.

Dus eigenlijk is je ganse leven een soort van curve die stijg tot ongeveer 25-50 en dan langzaam daalt. Op mentaal vlak toch, fysiek gaat het vanaf je 35 jaar alleen maar bergaf...

Eigenlijk wordt er nog goed gefilosofeerd, daar zo naast het tennisveld :-).

Nog een berichtje uit de marge: vandaag heb ik ook mijn nieuwe racket in ontvangst mogen nemen. De eerste van twee, de man van de winkel had er te weinig klaargelegd, dus de tweede is voor volgende zaterdag. Het ganse grapje kost me in totaal zo'n € 300, maar da's dan wel voor een jaar of 3/4 dat ik safe zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten