dinsdag 28 juni 2011

Zedenpolitie

De laatste dagen staan verspreid in de krant artikels/lezersbrieven over de Antwerpse (nuja, in hoeverre is dat Antwerps?) 'zedenpolitie' van 15 jarige kindjes van allochtone afkomst die niets beter te doen hebben dan meisjes en holebi's aan te vallen. Laten we wel zijn dat er maar één oplossing is: harde aanpak en een defitge (figuurlijke) rammeling voor die joeng. Ze kunnen zelf amper hun naam juist schrijven en appelen en peren uit mekaar houden, wat zouden ze aan andere mensen moeten zeggen wat zedig en onzedig is? Dat zijn het soort mensen die zelf 1) er gigantisch verwijfd bijlopen (vaker meer gay dan de echte gays zelf, aangezien ze zelf met diamanten oorringen superspannende shirts enzo rondlopen) en die 2) zelf niet verder kijken dan voetbal, seks en andere hersenloze uitspattingen.

In de lezersbrieven stonden een aantal mooie quote's/terugkomende meningen die ik deel en/of die soms echt wel raak waren. Er was een man die zich nu (terecht) afvroeg waar het Centrum voor Gelijke Kansen nu bleef. Meestal als je nog maar durft wijzen naar een moslim, staan ze direct te roepen dat we verdraagzamer moeten zijn, maar nu 'de moslims' plots aan de andere kant staan (nl. die van racist/discrimineerder) blijft het erg stil langs de kant van het CGK. Iets wat mij toch ook opvalt wanneer er allochtonen din de fout gaan je het centrum niet hoort, maar vice versa weer wel. Duidelijk geval van partijkiezen (en we weten allemaal dat CGK nogal links is en niet tegen de allochtone gemeenschap -of delen ervan- durft optreden). Tweede zaak die regelmatig terugkomen en die ook 100% terecht is is dat vele mensen (en ik dus ook) vinden dat 'die moslims' zich hier moeten aanpassen naar onze leefgewoonten, wetten, tradities e.d. en niet per se de hunne moeten opleggen of dat ze anders nog altijd terug kunnen naar hun land van herkomst. Liefst, als het hier toch niet deugd moeten wij ook geen kindergeld geven aan dat 15-jarig tuig.

In de rand daarvan heb ik mijn kindjes van 1A er tijdens één van de laatste lessen aardrijkskunde (het ging over bevolking en bebouwing en die les ging over problemen in de stad) er duidelijk op gemaakt dat racisme niet alleen van ons naar de allochtonen kan gaan, maar dat ook echte Belgen het slachtoffer kunnen zijn van racisme en discriminatie die vertrekt bij de vreemden. Waarvan dit toch een mooi voorbeeld is. Ik hoop dat ze nu eens aan mij zullen denken àls (met nadruk op 'als') ze de krant opendoen.

Als afsluiter toch nog dit: mensen à la Merkel krijgen nog gelijk door te zeggen dat de multicultisamenleving niet werkt. Dit is nog maar eens een bewijs. (wat niet wil zeggen dat er ook mensen zijn -moslims en niet-moslims- die het wél goed doen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten