maandag 17 september 2012

Vrije meningsuiting

Laten wie vermeende Amerikaanse/Koptisch-christelijke anti-Mohammedfilm bestempelen als het recht op vrije meningsuiting. Daar schermt de moslimgemeenschap zo graag mee als er reactie komt op domme uitspraken uit hun kamp, dan moeten ze ook maar gewoon aanvaarden dat ook andere (geloofs)gemeenschappen die waarde gebruiken 'tegen' 'de' islam.
Ben het trouwens volledig eens met het opiniestuk uit de Grootste Krant van het Land en een lezersbrief uit dezelfde krant: als er 'negatieve' films/... gemaakt worden om Christus en zijn apostelen belachelijk te maken komt er veel minder protest uit de hoek die wenst politiek correct te zijn. Of zoals de papa het gisteren zei: "Die nemen de hele wereld in." En ondanks alles kan ik sinds 9/11 me niet echt van de indruk ontdoen dat alles wat je zegt tegen àlles en iedereen mag zijn, maar niet tegen de islam, zijn profeet en zijn volgelingen want dan ben je of een ongelovige die gaat branden in de hel of een racist, of beide.

Laten we gewoon stoppen met die onzin. De moslims moeten er simpelweg maar tegen kunnen dat er mensen zijn (of ze inhoud hebben in hun hoofd laat ik in het midden) die geen fan zijn van de islam en daar kritiek op geven. Andere gemeenschappen worden ook afgekraakt (bv. holebi's in islamlanden en voormalige Oostbloklanden) zonder dat er wereldwijd protest is waarbij vernielingen en slogans tegen hand in hand gaan.
In de 21e eeuw protesteren we beschaafd, en als je dat als groep/gemeenschap niet lukt, zegt dat veel over de diplomatieke en intellectuele eigenschappen van die groep.
Punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten