donderdag 2 augustus 2012

Olympische kritiek

De Belgen zijn aan de Spelen goed gestart. Laten we zeggen dat we zo ook de Spelen tot nu toe kunnen samenvatten: goed begonnen, en dan stokte de motor.
De Belgen verliezen met 3-1 van de Nederlanders bij de hockey, maar zei Eddy Demarrez: ze hebben zeer goed gespeeld en de Nederlanders zullen niet fier zijn op de overwinning. Als de Nederlanders op het einde goud/zilver/brons behalen zal dat langer blijven hangen dan een 'onterechte' zegen tegen de Belgen. De Belgen denken te vaak 'meedoen is belangrijker dan winnen' en ze starten toch zo goed altijd aan hun wedstrijd. Maar met alleen maar goed beginnen en/of goed spelen behaal je geen medaille. Het zijn de resultaten die tellen, kan dat iemand vertellen aan de federaties. Ik heb ook al vaak goed getennist, en ben er nog niet ver mee gekomen...

En dat nu Kim de turbo maar aanzet en die onnozele Sharapova verslaat (ja, ik kan dat mens niet hebben; dat gekrijs is toch express? beïnvloeding noem ik dat: ik word er al hoorndol van, wat moet het niet zijn als je daar tegen spéélt?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten