maandag 24 oktober 2011

Gevaarlijke engeltjes

Een 17-jarige allochtoon overvalt met een kameraad een bejaard koppel van in de 80 jaar. De bejaarde man steekt een mes in de keel van het 17-jarig manneke, dat de straat op vlucht en even verder sterft (diene bejaarde krijgt van mij al een ereteken, da's weer iemand minder die de gevangenis in moet). Volgens de krant suggereren buurtbewoners dat het niet de eerste keer moet zijn dat deze daders die mensen overvallen, aangezien ze direct naar de kluis vroegen.
Zoals gewoonlijk troept dan die hele gemeenschap samen voor het huis, moeten die menskes ergens 'ondergedoken' gaan leven uit angst voor represailles (dat dat manneke flink op school of in de sportclub zat i.p.v. overvallerke te spelen, hetgeen wat hem overkomen is, is een risico 'van het vak'). Volgens familie en vrienden was de 17-jarige een engeltje die altijd lachte en droomde van kapper te worden (over aanwijzingen gesproken, en dat in dezelfde wijk van de moslimzedepolitie) en dat ze hopen dat de bejaarde voor moord werd veroordeeld (wederom, ze moesten die man belonen voor zijn verdienste aan de maatschappij). Maar kom, het was toch zo'n schatje.
Vanavond in het nieuws gehoord dat diezelfde Albertooooooo-in-spe die toch zo braaf was, bekend staat als een veelpleger en blijkbaar in de instelling van Everberg zat. Het was toch zo'n schatje, meneer.

Om maar te zeggen dat ik vind dat mensen die overvallers en aanverwante goed aanpakken niet gestraft moeten worden, maar beloond. Bij iedere job zijn er risico's, bij dat van overvaller/misdadiger is zo'n risico dat het slachtoffer wel eens gevaarlijk uit de hoek kan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten