dinsdag 29 november 2011

Het kon erger

'Die van Frans' heeft deze morgen een mail gestuurd dat ze ziek was en dat ze vandaag dus afwezig zal zijn. Zo af en toe, als ik vroeg (= voor 8u) op school ben, dan lees ik mijn schoolmail nog eens na. Dus ik was al op de KHL, mààr geen paniek: ik had eerst nog didactiek en dat is een andere lector.
Maar toch, positieve nood (de één zijn dood ...): i.p.v. tot 18u op school te zitten (8u15 > 18u00), mocht ik nu om 10u15 naar huis. Mijn week kon erger beginnen ;-).

maandag 28 november 2011

Het leven van de andere kant bekeken



"Geluk is als in uw broek pissen: iedereen ziet het, maar alleen gij voelt er de warmte van!"
Was gelukkig zijn maar zo simpel, he ;-)

vrijdag 25 november 2011

Logie

Vandaag blijf ik bij Ruben slapen ^^. Gewoon die voc-test van Frans nog overleven :-)

dinsdag 22 november 2011

Stage (bis)

En ik heb zooooo geen zin om naar een nieuwe school te bellen om te vragen of ik er eventueel, misschien, als het niet stoort, als de mogelijkheid zich voordoet, als ze zo vriendelijk zouden willen zijn mijn stage (20u les + 6u observeren) mag doen. 5 scholen zeiden al 'nee, geen plaats', dus echt veel hoop heb ik niet meer om er nog één te vinden. Ik had namelijk graag vòòr de herfstvakantie een stageschool gevonden. Wat, ter verduidelijking, niet gelukt is dus.
 
Gelukkig ben ik al hard aan het werken aan een plan C, voor als plan B-25bis op niets mocht uitdraaien.

donderdag 17 november 2011

Goedele

Ik heb vandaag de Goedele gekocht. Het boekske van Liekens. Voor de eerste keer en, aangezien het stopt, waarschijnlijk ook voor de laatste keer. Maar als het thema 'Zo gay' is en er 2 vrij ça va-uitziende jongens op de cover staan, maken we eens een uitzondering. Tussen al die Franse literatuur (et notez que literature c'est traduit comme ... avec 2 'u'-s) toch iets interessants om te lezen (en om naar te kijken)

Zo zijn we wel^^

woensdag 16 november 2011

Stoppen met dromen

Ik droom te vaak vieze dingen dat ik denk dat ik beter kan stoppen met dromen. Eind vorig schooljaar droomde ik dat ik terminale kanker had. Over 2 weken droomde ik dat ik weer kanker had end at ik moest geopereerd worden, maar dat ik blind zou worden. Ok, logica is ver zoek. Zeker als je weet dat ik ging slapen en dat ik blind zou wakker worden omdat ik ondertussen geopereerd zou zijn geweest. Nog verder zoek de logica :-). Maar het is wel vies als je droomt dat je probeert in te slapen, het heeft even geduurd eer ik wist dat het een droom was toen ik wakker werd :-). En dan vorige nacht droomde ik dat ons moe gestorven was.
Waar blijven de dromen over mezelf als onweerstaanbaar lekker ding? :-D Dus tot zolang ik daar niet over droom, stop ik gewoon met dromen. Het is beslist. Punt.

maandag 14 november 2011

Gescoord

Zaterdag was het eindelijk zover. Na veel vijven en zessen en dataswitchen is Ruben eeeeeindelijk thuis komen eten. En het was fijn^^. Mama en papa waren tevreden ("Da's een ferm venteke." zei de mama; de papa had nog altijd liever een Sofie ofzo aan tafel gezien, maar hij heeft zich ingehouden). Ruben was tevreden (Ge hebt echt lieve ouders (zo af en toe :-p)). En hij had al meteen een charmeoffensief ingezet door te zeggen dat het stoofvlees van mijn mama, nochtans een zelfverklaarde niet-keukenprinses, lekkerder was dan dat van zijn mama. Gescoord :-D.

In ieder geval ben ik blij dat dat achter de rug is. Ik vind zo'n 'officiële voorstelling' altijd wat genant. In eender welke richting. 't Is en blijf een vleeskeuring waarbij elk uitgesproken woord op de één of andere manier gewogen wordt, vind ik.
Eén ding is wel zeker: ik ga er nu volledig voor^^ (en hij hopelijk ook :-p).

woensdag 9 november 2011

Fier

Vandaag de schrijftaak van Frans (2e jaar) teruggekregen. 'Très bien et intéressant à lire!'^^.
Ok, er stonden wat fouten in in het genre van de voorzetsels (à, ce qui, ...), maar ik heb een verzachtende omstandigheid! Het was al van in het 6e middelbaar geleden dat ik nog echt een tekst heb geschreven in het Frans. En ik ben al zo oud als een fossiel, dus dat wil al wat zeggen.
Persoonlijk vind ik dat reden te meer om bescheiden fier te zijn. ^^

maandag 7 november 2011

Onbegrijpelijk

Gisteren de opgenomen aflevering van vorige donderdag van Rang 1 bekeken. En wederom dezelfde vraag als bij aflevering 1: hoe kan je 'nee' zeggen tegen Matteo Simoni als hij jouw liefje wil zijn? Ook al is het fictie.
Onbegrijpelijk...

;-)

vrijdag 4 november 2011

Verbazend, gewoonweg verbazend

Volgende week komt, als alles goed gaat, Ruben eten. Ze zaten thuis met de prangende vraag wat ze zouden klaarmaken dan. Ik zei toen dat er 1 negatief punt is: hij eet niet graag spaghetti. Hoe kun je nu niet graag spaghetti eten! :-o. De papa eet dat ook niet graag, maar da's eerder eigen aan de mens zelf: smaakloos :-p. Ik voegde er voor de volledigheid, just is just, aan toe dat hij wel spaghetti éét (en als het nie zo was, dan dumpte ik hem :-p), maar dat hij met spaghetti hetzelfde heeft zoals ik dat heb met puree, spinaziepuree en wortelen: gewoon eten om de maag te vullen, niet omdat je het echt graag eet. Ik krijg het binnen. Punt. Om de één of andere reden was de mama verbaasd dat ik niet graag wortelen enzo at. Raar. Als je de porties die ik van voorgaande vergelijk met de porties spaghetti, frietjes of rode kool ik eet, dan is er toch een duidelijk verschil. Althans, dat dacht ik toch...