woensdag 28 maart 2012

Planckendael

Vandaag met Ruben een dag naar Planckendael geweest, dankzij de gratis tickets van de mama^^. Dankzij Rubens ingenieuse aanvinksysteem kan ik wel zeggen dat we zogoed als àlle beestjes gezien hebben. Omgezet in tijd: goed voor 6u rondwandelen en 's middags lekkere frietjes en nog lekkere chocomousse eten!
Ik heb ook beslist dat ik in de zomer een nieuw digitaal fototoestel wil! Mijn ouwe getrouwe Nikon wordt ergens september/oktober 7 jaar, en het is duidelijk dat de term 'prehistorisch' dan nogal zacht is uitgedrukt. De smartphone van Ruben, die 3 vingernagels dik is, heeft 10 keer sterkere zoom en betere kwaliteit dan mijn FOTOtoestel. Dus als iemand niet weet wat kopen :-D

vrijdag 23 maart 2012

Geluksmoment

- opstaan en op tafel een brief vinden van het ministerie van onderwijs. Die brieven hebben tot nu toe nog nooit slecht nieuws gebracht: aanvraag voor vakbondspremie *kassa*.
- vanaf vandaag 15u30 3 weken die-van-Frans-vrij zijn. Soms ligt geluk echt in een klein hoekje.

dinsdag 20 maart 2012

Recessie

*zucht*
Hoe meer ik naar de lessen Frans ga, hoe harder de kans slinkt dat ik in juni een diploma behaal. Op mijn voc-test heeft ze me echt gebuisd om te buizen... Ben ik van overtuigd.

donderdag 15 maart 2012

ADHD

Ierland stuurt naar het Songfestival weer die ADHD-tweeling Jedward. Als ik nog maar dènk aan vorig jaar, krijg ik al terug de kriebels...
Ierland zal niet op mijn stem moeten rekenen -als ik al stem natuurlijk.

maandag 12 maart 2012

Groen?

Ruben heeft zichzelf lid gemaakt van Groen(zonder uitroepteken). Hij was al socialist wat ik al erg vond, maar als ik echt moeite doe, kan ik het nut van sp.a nog wel zien. Maar Groen! (héhé, nu met uitroepteken) Da's ook nog een partij die gelooft in sprookjes en in boze heksen. Voor ik het goed en wel besef ben ik met Groene Ruben in het bos, op het einde van zijn straat, aan het zoeken naar de Melkherberg van kabouter Plop. Aan alles zijn er grenzen, geloof me... Niet dat ik groen geen mooie kleur vind, het is zelfs min lievelingskleur, maar politiek is het eerder iets wat ik zou plaatsen in de nieuwe pastelkleurige meisjeslijn van Lego: fantasievol en niet realistisch...

maandag 5 maart 2012

Soldiers


Om maar te zeggen dat ik al gans in de sfeer ben :-). En geef toe dat het wel een leuk liedje is, nu nog hopen dat hij zaterdag de finale wint, hé. Alleen onnozel dat het songfestival net in het eerste blokweekend valt. Zou verboden moeten zijn, die blok dan :-) (kwestie van te weten wat er echt toe doet ;-)). Voor de volledigheid: het liedje van Duitsland is ook wel ok, alleen jammer dat hij zichzelf verpest heeft met al die vieze tattoos en oorbellen...
Ben benieuwd wat de VRT stuurt :-D.

donderdag 1 maart 2012

Easy job en enorm veel vakantiedagen

Er wordt weer ingehakt op de leerkrachten dat de onderwijsvakbonden klagen over de afschaffing van het TBS-systeem. Persoonlijk ben ik ook voor, maar dan vooral omdat dat het aantal vacatures misschien kan verhogen :-) aangezien ik tekort ben en ik uit pure miserie daarom terug ben gaan studeren. Niet.

Enfin, er waren weer wat lezersbrieven in de krant genre: 'het meeste thuis voor maar 20u/week te werken en weeral te klagen!' en alle afgeleiden hiervan. Wederom een boodschap aan iedereen die er zo over denkt: dan bent u gigantisch achterlijk geweest bij uw beroepskeuze dat u niet in het onderwijs bent gestapt als het toch zo'n easy jobke is. Al zijn er natuurlijk ook bij die weten dat het hart werk is. Er stond zelfs een artikel in de krant over een studie van de VUB waarin staat dat amper 30% van de leerkrachten (alle leerkrachten welteverstaan) nog helemaal gezond is op het einde van de loopbaan; om maar even te onderstrepen dat het blijkbaar niet zo'n easy job met meer dan 3 maanden vakantie per jaar is. Denk maar aan al dat onnodige vergader werk, de permanente bereikbaarheid voor kindjes en ouders via mail/SmartSchool/... het feit dat kinderen lachend nota's ontvangen want 'mijn mama lacht daar toch mee' of die bij een test even lachend binnenkomen 'van mijn ouders mag ik op dit vak buizen, want het is toch niet belangrijk.' (wat in beide gevallen veel zegt over de opvoedkundige capaciteiten van de ouders) enz. In het artikel wordt hierover gezegd dat veel leerkrachten gefrustreerd zijn dat er altijd wordt geschermd met leerlingenrechten, maar te weinig aandacht wordt besteed aan de leerkrachtenrechten. Wat zo is; uit eigen ervaring. In mijn 1e jaar dat ik lesgaf veel ambras gehad met ambetante joeng en dan commentaar dat je niet streng genoeg bent en als je ze dan een 8e lesuur gaf ze uiteindelijk niet moesten komen en als je naar de directie ging je er met de opgehaalde schouders van de directie ook niet veel verder kwam.

Om te concluderen dat lesgeven tot 60 doenbaar is, maar dan wel het maximum 60 jaar, als je er niet de onbeschofte kinderen, de onkundigheid van de ouders en de zagende ouders, de onnozele vergaderingen, het onnozele, overbodige, niet-voor-meerwaarde-zorgend papierwerk niet moet bijnemen, maar enkel dat doen wat je (ik) graag doet en voor opgeleid bent (in 1e en 2e graad! licentiaten horen mijns inziens niet thuis in de 2e graad -over het 4e jaar kan je nog discussiëren voor sommige vakken), namelijk: lesgeven.

En mijn gat dat er leraren tekort zijn, anders had ik werk. Maar dit even ter zijde...