donderdag 30 juni 2011

En daarmee is het vakantie.

We zijn weer werkloos. Zucht.
Hoewel het ziekteverlof van degene waarvan ik via via mijn uren heb is verlengd tot op zijn minst eind september weet ik niks. Geen 'ja', maar ook geen 'nee'. En dat maakt het lastig. Als ik zou kunnen blijven heb ik mijn derde jaar in dezelfde scholengemeenschap en da's altijd handig als we toekomstgericht denken. Ofwel kies ik nu eieren voor mijn geld en als ik een nieuwe opdracht krijg neem ik die aan, ofwel neem ik een risico door op dat ziekteverlof te rekenen...

En dan zou het vakantie moeten zijn.

dinsdag 28 juni 2011

Zedenpolitie

De laatste dagen staan verspreid in de krant artikels/lezersbrieven over de Antwerpse (nuja, in hoeverre is dat Antwerps?) 'zedenpolitie' van 15 jarige kindjes van allochtone afkomst die niets beter te doen hebben dan meisjes en holebi's aan te vallen. Laten we wel zijn dat er maar één oplossing is: harde aanpak en een defitge (figuurlijke) rammeling voor die joeng. Ze kunnen zelf amper hun naam juist schrijven en appelen en peren uit mekaar houden, wat zouden ze aan andere mensen moeten zeggen wat zedig en onzedig is? Dat zijn het soort mensen die zelf 1) er gigantisch verwijfd bijlopen (vaker meer gay dan de echte gays zelf, aangezien ze zelf met diamanten oorringen superspannende shirts enzo rondlopen) en die 2) zelf niet verder kijken dan voetbal, seks en andere hersenloze uitspattingen.

In de lezersbrieven stonden een aantal mooie quote's/terugkomende meningen die ik deel en/of die soms echt wel raak waren. Er was een man die zich nu (terecht) afvroeg waar het Centrum voor Gelijke Kansen nu bleef. Meestal als je nog maar durft wijzen naar een moslim, staan ze direct te roepen dat we verdraagzamer moeten zijn, maar nu 'de moslims' plots aan de andere kant staan (nl. die van racist/discrimineerder) blijft het erg stil langs de kant van het CGK. Iets wat mij toch ook opvalt wanneer er allochtonen din de fout gaan je het centrum niet hoort, maar vice versa weer wel. Duidelijk geval van partijkiezen (en we weten allemaal dat CGK nogal links is en niet tegen de allochtone gemeenschap -of delen ervan- durft optreden). Tweede zaak die regelmatig terugkomen en die ook 100% terecht is is dat vele mensen (en ik dus ook) vinden dat 'die moslims' zich hier moeten aanpassen naar onze leefgewoonten, wetten, tradities e.d. en niet per se de hunne moeten opleggen of dat ze anders nog altijd terug kunnen naar hun land van herkomst. Liefst, als het hier toch niet deugd moeten wij ook geen kindergeld geven aan dat 15-jarig tuig.

In de rand daarvan heb ik mijn kindjes van 1A er tijdens één van de laatste lessen aardrijkskunde (het ging over bevolking en bebouwing en die les ging over problemen in de stad) er duidelijk op gemaakt dat racisme niet alleen van ons naar de allochtonen kan gaan, maar dat ook echte Belgen het slachtoffer kunnen zijn van racisme en discriminatie die vertrekt bij de vreemden. Waarvan dit toch een mooi voorbeeld is. Ik hoop dat ze nu eens aan mij zullen denken àls (met nadruk op 'als') ze de krant opendoen.

Als afsluiter toch nog dit: mensen à la Merkel krijgen nog gelijk door te zeggen dat de multicultisamenleving niet werkt. Dit is nog maar eens een bewijs. (wat niet wil zeggen dat er ook mensen zijn -moslims en niet-moslims- die het wél goed doen)

maandag 27 juni 2011

Memo aan mezelf

Warm + klassenraad = moe. Pffff, van 8u30 tot 15u40 geklassenraad. Kan hiet iedereen aanbevelen. Zo hard zelfs dat ik het morgen nog eens overdoe!

vrijdag 24 juni 2011

Ma'k ik hier nie binne, misschien?


 

Om het einde van de verbetermarathon te vieren. En al bij al hebben ze het vrij goed gedaan. Al zijn er altijd uitzonderingen natuurlijk ...
Nu nog de klassenraden en we kunnen gaan genieten van twee maanden welverdiende rust!
Hehe...

donderdag 23 juni 2011

Stand van zaken

Nog 2 klassen ... van de 14.
Nog 34 examens van de ongeveer 200.

En dan zijn we er vanaf^^!

woensdag 22 juni 2011

De vraag van vandaag

Wat is er mis met 70 km/h rijden als er langs de kant van de weg in het groot zo'n groot rond bord met rode rand staat en in het midden '70' op? Of als er langs de kant van de weg een groot bord staat met 'zone 70'. Kan mij dat iemand eens uitleggen? Ik dacht altijd dat 70 km/h sneller was/is dan 50 km/h of erger.
En indien u graag aan sightseeing doet: neem dan een sightseeingtour in plaats van andere mensen te pesten!

Er moesten boete's op komen ....

maandag 20 juni 2011

Er is er eentje jarig

De tijd gaat toch rap voorbij, morgen begint alweer de zomer, volgende week vrijdag is het grote vakantie en begint de maand juli (en dan zaterdag erop de Tour B-)). Om maar te zeggen dat de tijd vliegt.
Ons Renske is vandaag 1 jaar geworden. Ik zei daarstraks nog tegen de mama dat ze snel oud zal zijn... Hopen dat ze dan heel oud wordt^^.

*hip hip hip! hoera!*


zaterdag 18 juni 2011

Pfff

Gisteren mijn nieuwe laptop gaan ophalen. Handiger formaat, beter om als het op mijn kamer snikheet is (zomer) of ijskoud (winter) beneden te kunnen werken en als reserve voor moest er met mijn 'vaste' laptop iets gebeuren. Alleen: geen internet. We hebben thuis een router (ofzoiets staan), maar niemand weet welk wachtwoord erbij hoort om met het internet te kunnen verbinden. Zucht -_-.

donderdag 16 juni 2011

Ter attentie van ...

Ik heb van mijn rustige verbetervrije-namiddagen gebruik gemaakt om nog wat sollicitatiebrieven te schrijven. Ik ben nog zo 'conservatief' dat ik ze nog per brief stuur. Wat dus betekent veel prins-handteken-envelopschrijfwerk, maar ik ben ervan overtuigd dat het op zich een goede indruk maakt dat je de moeite neemt om nog echt een brief te schrijven.
Alleen merk ik nu dat mijn enveloppen stilaan op raken, toch nog eens aanschaffen in de vakantie :).

maandag 13 juni 2011

I see the light


Ben deze namiddag tot de vaststelling gekomen dat ik Ruben bijna 3 weken moet missen. Wegens eerst zijn examens en dan de mijne die verbeterd moeten worden. Niet fijn.

zaterdag 11 juni 2011

Zwembroekproof

"Zwembroekproof: wat een woord. (...) Maar ik ben niet zo gek van die cultuur van blote bovenlijven. We worden er constant door omringd. Kijk naar eender welke reclame voor parfum. Het schept een verkeerd verwachtingspatroon, een verkeerd soort verlangen bij mensen, waardoor ze mogelijk verdriet of frustratie ervaren omdat ze er zelf niet aan beantwoorden. Als je eens weet hoeveel mensen daar ongelukkig van worden."

Uit: Nina (11/06/2011), coverreportage met Matthias Schoenaerts.

Check.

B-)

vrijdag 10 juni 2011

Voor wat, hoort wat

Verlengd weekend. Examens die af zijn. Weer dat hooikoortsgewijs ideaal is. Bijna (!) alle examens zijn ingevuld. 3 dagen wekker-loos.
Soms kan het leven zalig zijn :-)

woensdag 8 juni 2011

Vertederd

Vandaag mijn (op 1 na) laatste lessen aardrijkskunde van het 2e jaar gegeven. Van een leerling heb ik zelfs een ganse doos mini-Merci's gekregen. De doos heeft een hartjesvorm^^. Het was vanwege het feit dat 'ze mij 2 trimesters lang hoofdpijn bezorgd had'. 't Is een leuke, maar erg drukke klas en die ene leerling hoor je vooral aankomen. Ze zijn daar een volumeknop vergeten aan te zetten, denk ik.
 
Maar hoeft het gezegd dat ik er wel door gecharmeerd ben? ^^

vrijdag 3 juni 2011

Rio


 
Gisteren met Eriamel naar Rio gaan kijken, je weet wel: het verhaal van een ara die niet kan vliegen. Buiten veel (rustige) kindjes en enkele irritante, marginale pubers was er over het zaalpubliek weinig te melden :-). De film was geweldig. Echt grappig :-), de reden waarom we gaan kijken zijn natuurlijk. Voor wie de wisselvallige-aankomende dagen wil doorbrengen, misschien een cinematje naar het zonnige Rio ;-)?

woensdag 1 juni 2011

Earth



Ik heb in mijn tweedjaars voor aardrijkskunde nog één les en een klets over. Aangezien de leerstof niet moeilijk is (toerisme: wat zijn aantrekkingsfactoren, ook wel: heel vaak hetzelfde :-D), heb ik besloten om de les vandaag en volgende week 'op te vullen' met een film, nl. Earth. Mooie documentaire zonder een 'echte' documentaire te zijn die de pracht en breekbaarheid van onze planeet toont. Past mooi in het kader dat het vak aardrijkskunde bewondering en respect moet opbrengen voor het landschap/aarde/omgeving. Dus bij deze.

Ik ben dan vandaag ook omringd geweest door 'oooh!' en 'aaaah!' en 'zie hoe schattig!'. Vooral meisjes dan :-). Maar ik vind het dan toch positief dat ze euh 'meeleven' met de film^^.