dinsdag 20 oktober 2015

Hoera!

HOERA aan alle NMBS-mensen die er voor gezorgd hebben dat ik gisteren en vandaag vlot op het werk en vlot terug thuis ben geraakt. Al was rechtstaan in de trein daarstraks niet zo fijn. Zeker niet met een stuk leuning van een trap in je rug.
En een dikke, vette BOE! voor al de socialistische stakers die er alweer (!) 2 dagen mensen pesten hebben opzitten. Het wordt dringend tijd dat aan het gestaak van, altijd dezelfde, vakbonden iets aan gedaan wordt.

zondag 18 oktober 2015

woensdag 7 oktober 2015

Vandaag is rood


Deze voormiddag had ik vanop mijn werk dit uitzicht uit het venster. Let vooral op de grote aanwezigheid 'rood'. Later op de dag aangevuld met een serieuze wolk 'groen' en hier en daar wat verloren gelopen 'blauw'.
Gelukkig zijn er vandaag ook mensen die wel iets hebben bijgedragen tot onze economie (incl. sociale bijdragen) en die geen dag niet zijn gaan werken om een sightseeing tour door Brussel te doen.

Waarom er vandaag per se moest betoogd worden en waarom de NMBS per se nu vrijdag een (trimestriële) staking moet organiseren, is mij dus nog steeds niet duidelijk. Wat ik denk is dat je de economische realiteit en bijhorende 'problemen' niet oplost door gemiddeld 10 keer per jaar een betoging te organiseren en werkende mensen te ambeteren. En dan vraag ik me ook altijd af of er in die betogers een groep mensen zit die bij de vorige verkiezingen N-VA hebben gestemd, waarvan Bart De Wever toch altijd gezegd heeft dat de besparingen pijn gingen doen... Of waren de 100 000 mensen (we zullen het grootste aantal maar nemen) de verzamelde kiezers van SP.a en Groen?