donderdag 28 februari 2013

Sollicitatie, deel 3

Morgen heb ik een gesprek met de office manager van het kantoor en de regiomanager. Stress! Of juist niet, aangezien iedereen van mijn 'directe' stagecollega's ervan overtuigd is dat ik het goed ga doen. Fingers crossed!
 
Heb vandaag een mailtje gehad van de VDAB of ik interesse had om in de middelbare school van mijn dorp een vervanging te doen voor Frans van 10 uur. Nadat ik eergisteren telefoon heb gehad van het Montfort (alweer) of ik geen vervanging aardrijkskunde-economie wou doen. Met pijn in het hart heb ik tegen de directeur van het Montfort 'nee' gezegd. Hoewel ik altijd zei dat als ze me zouden bellen voor een leuke opdracht ik er op in zou gaan. Maar nu ik voor het eerst sinds ooit op een zucht van een job sta die wel eens langetermijn kan zijn, moet elk aanbod dat uit het onderwijs komt (want hoop ooit terug les te geven, ik mis 'het lesgeven' te hard) komt nu, een aanbod zijn of een opdracht waarin ik benoemd kan geraken. Anders volg ik deze opleiding voor niks.
 
Wel frustrerend dat ik op 5 weken tijd 6 telefoons krijg van scholen, terwijl ik vorig schooljaar en deze zomer amper 3 telefoons heb gehad. Triestig, maar nu komen de schooldirecties ook te laat.

vrijdag 22 februari 2013

Geluksmoment

Ik heb volgende week vrijdag een gesprek met de office manager van het kantoor waarvoor ik gesolliciteerd heb! Ik denk dus dat ik het dinsdag niet zo slecht heb gedaan^^.

donderdag 21 februari 2013

Selectie

Dinsdag selectiedag gehad bij Randstad in Brussel. Daar waar ik een groep van een 10-tal mensen had verwacht, waren we maar met 3. Toen ze vorige week belde en zei dat 'de selectiedag van nu woensdag al vol zat', had ik me daar dus toch een grotere 'vol zat' onder begrepen dan 3, als het er toen ook maar 3 waren uiteraard. Ik heb de hele dag mogen doen (a.k.a. 3 proeven) en eerlijk: ik heb er geen idee van hoe ik mijn prestaties daar moet inschatten. Mijn gevoel zegt: vergeet het maar, het gaat al een aantal maanden te goed naar Lukasiaanse normen, dus dit is weer een mooie kans van het leven om tegen mij te zeggen: vergeet het maar dat je na 15 maart werk hebt! Hopelijk zit ik mis en mag ik nog eens langs gaan voor nog een gesprek om dan hopelijk na 15 maart van mijn officiële werkloosheidsstatus vanaf te zijn.

Gisteren belden de mensen van Randstad of ik Frans spreek. Op mijn CV staat bovenaan bij 'opleidingen' alleen maar dat ik vorig jaar lerarenopleiding Frans heb gedaan, dus logisch dat ze daarover kijken.

Zucht. Stressvolle dagen dus :).

dinsdag 19 februari 2013

Karl för sin kostym


 
Zo gay en erover dat het terug leuk wordt gewoonweg :-D.

woensdag 13 februari 2013

Feedback+

Ik heb vandaag feedback gehad over mijn stage. De man van Cevora was blij dat hij eens een positief verhaal hoorde. Vanuit Randstad had hij over mij ook alleen maar goede dingen gehoord en hij is er heilig van overtuigd dat ik na mijn stage werk zal vinden als uitzendconsulent. Blijkbaar hadden mijn stagecollega's aan hem gezegd dat ik wel binnen het Randstad-verhaal pas en ik over het juiste profiel beschik. toen ik vertelde over mijn sollicitatie voor de luchthaven, zei hij dat het een voordeel kan zijn bij de selectie dat ik stage doe. Testen of een gesprek geven volgens hem niet weer of iemand al dan niet een goede consulent kan worden, door mijn -voorlopig- zeer positief verlopen stage kan ik misschien via referenties paar goede puntjes scoren.

Duimen maar! :D

Ik heb ondertussen van mijn 'vrije' dag gebruik gemaakt om in Leuven te gaan snelshoppen. 2 truien rijker en een hoop post-itjes en markeerstiften thuisgekomen :D en straks een goed warm bad.
Hmmmmm...^^

maandag 11 februari 2013

Selectie

Vandaag telefoon teruggehad van Randstad i.v.m. mijn testen. Blijkbaar waren ze zo slecht nog niet: voor alles wat maar ook iets met wiskunde te maken had, zat ik in het gemiddelde en alles wat met taal te maken had, daar scoorde ik sterk op. Was eigenlijk verrast dit te horen, omdat ik het best moeilijke testen vond eigenlijk, maar goed: een verrassing dan maar! ;).

Ik mag me dus verwachten aan een uitnodiging voor een Randstad-selectiedag. De eerste 'blind audition' heb ik overleefd :). Er is er ééntje nu woensdag, maar -zo zei die mevrouw- die zat al vol, plus: ik heb woensdag een feedback-moment bij de VDAB. Wanneer de volgende zou zijn, kon ze niet vanbuiten zeggen, dat moest ze 'ns overleggen met haar collega. Opvolgen dus en zien dat ze me niet vergeet.

donderdag 7 februari 2013

Test-1-2-3-Test

Vandaag mijn online-testen gedaan voor mijn sollicitatie bij Randstad. En ik vond ze moeilijk. Dusja, ik zal waarschijnlijk grandioos gebuisd zijn en een geweldige 'dank u voor uw interesse, maar uw testresultaten waren onvoldoende om u mee te nemen in het verdere verloop van onze selectie' te horen krijgen. Maar je moet mij eens uitleggen hoe je in een logicaoefening die start met een vierkant, een cirkel en een driehoek na 3 figuren kan overgaan in ineens een ruit, een vierkant en een driehoek. Waar daar de logica inzit, is ver te zoeken: da's gewoon magie. Hocuspocus.

En die testen geven me zo'n aapje-in-de-zoo-gevoel. Eeen circusattractie: is hij wel verstandig genoeg om die job te doen (nu gebleken is dat leerkrachten in opleiding zelfs niet meer weten waar de Atlantische Oceaan ligt en wie Herman Van Rompuy is) en of ik psychisch wel goed in orde zit en handelingsbekwaam ben om een job in de uitzendsector te doen.
Ik heb zo het gevoel dat mijn zoektocht naar een job nog zeer lang kan duren, omdat nu altijd die stomme testen mij genekt hebben.
(Er is een reden waarom ik noooooit een IQ-test wil doen, aangezien die ongeveer uit gelijkaardige testen bestaan.)

dinsdag 5 februari 2013

Good to know mee (bis)

Ik heb vorig weekend gesolliciteerd via de Randstad-website voor een openstaande functie bij hen. Ik dacht: als ik er ooit 'n voordeel mee doe, dan is het nu wel nu ik er stage doe. Gisteren telefoon gekregen, uiteraard was ik hard aan het werk en heb ik het 's middags gezien. Ik bel in de namiddag terug, had de persoon aan de andere kant haar computer niet bij zich met de gegevens, maar ze ging mij (gisteren) in de namiddag terugbellen. Da's een namiddag die nog altijd duurt denk ik, want ik heb nog altijd niks gehoord. Heb deze avond dan maar zelf 'ns teruggebeld en een voicemailbericht nagelaten met de vraag of ze mij morgen zou kunnen terugbellen.

Er is vandaag een 'nieuwe' gestart die op construct mee werkt en die van dat kantoor komt, waar hij nog 3 dagen in de week werkt. Blijkt het niet abnormaal te zijn dat diensten die van 'hogerop' komen, er nog al eens lang over durven doen ...