donderdag 30 augustus 2012

Afscheid

 
Toen ik beneden kwam en in de verte op de krant een grote foto van Clijsters zag staan, wist ik al hoe laat het was: ze was uitgeschakeld op de US Open. Veel te vroeg, uiteraard. Meestal gaat dat zo als iemand een afscheid aankondigt dat het altijd toch niet iets vroeger komt dan dat je had verwacht.
 
Het zal raar doen vanaf nu, want Clijsters was toch een vaste waarde in het sportnieuws, zeker tijdens de grote tornooien, en het zal nu een leegte blijven. Nuja, 'leegte', er zijn altijd andere dingen in de wereld uiteraard, maar toch. Ben er vrij zeker van dat dankzij het succes van Clijsters en Henin was dat ik bijna 9 jaar geleden ben beginnen tennissen. Voor het eerst was er echt aandacht voor het (vrouwen)tennis nu er ook Grand Slamfinales waren met landgenoten en ik zat voor de tv, toen Clijsters als eerste Belgische een Grand Slamfinale bereikte.
 
Het is jammer dat ze haar carrière moet beëindigen tegen, eventjes oneerbiedigwezend, 'debutante', zeker nadat ze de eerste set voor het grijpen had. En er had misschien meer in gezeten in haar tweede carrière, zeker als je zag hoe ze eraan begon. Maar het vraagt een boel respect dat ze ondanks alle blessureleed van de afgelopen maanden bleef doorzetten om toch te proberen om enkele doelen te behalen, of er op zijn minst zo dicht mogelijk bij te geraken.

Ik denk dat we ze nog gaan missen ...

woensdag 29 augustus 2012

maandag 27 augustus 2012

Inbrekers!

Vannacht werd ik wakker door gestommel beneden. Eerst dacht ik dat het ons Renske was die zich aan vet verleggen was, maar het bleef aanhouden en begon steeds meer te lijken alsof er beneden gerommeld werd of dat er tegen onze garagepoort werd geduwd.

Ik naar beneden om te kijken wat er scheelde. Onze hond lag rustig te slapen, alsof er niks aan de hand was, ik ga naar de keuken, kijk in de garage en achter in de tuin. Niks te zien. En het lawaai was ook gestopt, dus ik ga terug naar boven nadat ik nog 'ns goed gekeken had of er geen auto voor de deur stond (je weet maar nooit). En ik was nog maar net de trap op of ik hoorde weer duidelijk lawaai, deze keer van onze poort die opzij aan ons huis hangt.
En plots was ze daar: een kat die over onze oprit de straat op verdween. Dus al dat lawaai kwam door een simpele kat die haar nachtronde deed; en geen kat bij ons die er naar kraaide. Behalve ik. Zelfs de hond niet: om te zeggen dat we een feilloos bewakingssysteem hebben thuis.

vrijdag 24 augustus 2012

Ideale job!

Mijn ideale job: een fulltime aardrijkskunde-geschiedenis. Ja, we zijn kieskeurig als het om ideale jobs gaat; ik heb het nog nooit gedaan trouwens... Er was altijd wel een 'minder' vak bij (economie (ok, ben leerkracht eco, maar da's echt wel mijn 'derde vak', Nederlands of over 2 jaar nog wiskunde).
En geloof me: die ideale job bestaat! In Brasschaat -_-. Altijd een adder onder het gras. Mijn eerste jaar werkte ik in Kontich en was ik in juni dood; Brasschaat ligt nog een eind verder...

donderdag 23 augustus 2012

Coup de foudre

Vandaag met de mama gaan minishoppen. Om er eens uit te zijn gewoon. En het resultaat is eigenlijk povertjes. Nog heel veel 'ronde prijzen' en andere overschotjes waardoor de nieuwe collectie nog niet echt tentoon gesteld staat, en er dus weinig nieuwe leuke dingen te kopen vallen.
Mààr, in de Brantano had ik een coup de foudre op een paar schoenen én in het Brantano-magazine 'met een voorsmaakje van de nieuwe herfstcollectie' heb ik ook al mijn goesting gevonden. De buit van vandaag was bescheiden (€ 55 op de kop), degene in het boekje waar mijn oog op gevallen is, zijn iets duurder (en waarschijnlijk ook duurzamer).
 
Dit is de oogst: ^^

 

maandag 20 augustus 2012

Ongezouten



Ik ben fan :-D.

zaterdag 18 augustus 2012

Moedeloos

Ik word omringd door mensen in een happy relationship dat ik er moedeloos van begin te worden.
Nu al.

En mijn buik doet al een aantal dagen raar. Ook om moedeloos van te worden.

vrijdag 17 augustus 2012

Gent

Gisteren een dag Gent gehad. Afgesproken met een kameraad die daar woont en die het zijn missie vond om me verliefd te laten worden op Gent. Wat bij deze niet gelukt is, zo snel gebeurt dat niet; zelfs Parijs heeft daar 3 dagen voor nodig gehad.
In ieder geval ligt Gent in treinuren niet veel dichterbij dan Parijs; bijna anderhalf uur op de trein zitten vind zelfs ik te veel. En dan die airco die zo hard blaast, tegen dat ik in Gent was, had ik kou. Erg eigenlijk. Net zoals 's avonds op de terugrit: een nieuwe trein, vollenbak airco en kippenvel. Het strafste is dat ik in Leuven moest overstappen op een oude trein, zo'n model uit de vooroorlogse jaren (ik noem het een wraktreintje) waar het aangenaam was. Om het op z'n SOS Piets te zeggen: ietsekes warmer dan lichaamstemperatuur.

Gelukkig was het een fijne dag. Een dag dat ik niet heb thuis gezeten of zo maar een paar uur van huis ben geweest. Doet deugd ook om zo 'ns ergens anders naartoe te zijn geweest dan de usual stuff: Leuven en Hasselt. Nieuwe dingen gezien, dingen om in jezelf op te nemen bij een zonnige hemel: wat wil een mens nog meer?

Wat wel grappig was in het-naar-Gent-treinen; in Brussel stapt er een oud madammeke op en die zet zich tegenover mij en begint een half huishouden uit te halen. Een boekje, brochure van de NMBS *Bestemming Beter*, een zak brood én een doosje La Vache Qui Rit. Waarna ze even in de gang verdween, waar ze waarschijnlijk nog een tas had staan, en na 5 minuten vrolijk terugkwam met gesmeerde bokes. :-D Schattig eigenlijk. Ze had wel een gans oud brilmontuur bij, net als haar leesboekje. Deed me eventjes in een Amélie Poulain-sfeer dwepen, vraag me niet waarom.

woensdag 15 augustus 2012

maandag 13 augustus 2012

Hét evenement van 2012

Zaterdag vond hét evenement van het jaar plaats. En dat is niet de viering van mijn bejaardheid die dan precies een maand oud was. Het evenement was de trouw van één van mijn beste vrienden. Ok, ik zwem nu niet in een uitgebreide vriendenkring, maar dat doet er nu eventjes niet toe.
Voor zover ik mij kan herinneren was het 'mijn' eerste trouwfeest dat ik meegemaakt heb; en dan nog een homohuwelijk. Kwestie van in stijl te beginnen.

En het was een zeer fijne dag. Het weer zat mee (zonnig en niet te warm), dus dat kon niet meer stuk. En de leuke ambtenaar van de burgerlijke stand die het huwelijk voltrok deed goed zijn job, paar kwinkslagen én hij zag er ook nog eens goed uit. Om maar te zeggen dat het een totaalspektakel was^^.
's Avonds uiteraard het avondfeest en lekker eten. Vooral lekker eten, feesten of uit de bol gaan zijn niet echt talenten/kwaliteiten die ik bezit, laat staan beheers. Maar toch goed gelachen en geamuseerd :-D. 'k Heb ook één ding geleerd: dat ik nooit mag trouwen. Niet dat dat nu al het plan was, maar je weet maar nooit... Maar ik was nu al zo zenuwachtig voor de trouw van iemand anders, dat wanneer ik zou trouwen ik mijn eigen doodsvonnis zou tekenen :-o.

donderdag 9 augustus 2012

Bedenking

Waarom moeten er bij werken waarbij 'de winkel geopend zal blijven en onze excuses voor het ongemak.' altijd de mannencollectie verdwijnen terwijl de vrouwencollectie in volle glorie blijft staan?
Zoiets ruikt naar discriminatie! Moest het omgekeerd zijn, de vrouwenbeweging stond al op de barricade's.

Dat moest er even uit =D; er zijn gelukkig òòk winkels met enkel en alleen mannenkleren^^.

donderdag 2 augustus 2012

Olympische kritiek

De Belgen zijn aan de Spelen goed gestart. Laten we zeggen dat we zo ook de Spelen tot nu toe kunnen samenvatten: goed begonnen, en dan stokte de motor.
De Belgen verliezen met 3-1 van de Nederlanders bij de hockey, maar zei Eddy Demarrez: ze hebben zeer goed gespeeld en de Nederlanders zullen niet fier zijn op de overwinning. Als de Nederlanders op het einde goud/zilver/brons behalen zal dat langer blijven hangen dan een 'onterechte' zegen tegen de Belgen. De Belgen denken te vaak 'meedoen is belangrijker dan winnen' en ze starten toch zo goed altijd aan hun wedstrijd. Maar met alleen maar goed beginnen en/of goed spelen behaal je geen medaille. Het zijn de resultaten die tellen, kan dat iemand vertellen aan de federaties. Ik heb ook al vaak goed getennist, en ben er nog niet ver mee gekomen...

En dat nu Kim de turbo maar aanzet en die onnozele Sharapova verslaat (ja, ik kan dat mens niet hebben; dat gekrijs is toch express? beïnvloeding noem ik dat: ik word er al hoorndol van, wat moet het niet zijn als je daar tegen spéélt?)